20. GODINA POSTOJANJA UDRUGE SINDIKATA UMIROVLJENIKA HRVATSKE

Udruga Sindikat umirovljenika Hrvatske Donji Miholjac održala je dana 23.11.2017. godine 2. Svečanu sjednicu skupštine udruge u prostorijama Ribičkog doma na Staroj Dravi.

Svečana sjednica održana je povodom 20. Godišnjice postojanja i djelovanja Udruge koja je osnovana je 8. kolovoza 1997. godine. Članovi inicijativnog odbora za osnivanje donjomiholjačke podružnice bili su: Mladen Čipić, Katica Jagodić, Janez Smrekar, Ante Šimunović, Marija Varaždinac i Katica Golinac. U tom je razdoblju bilo evidentirano 512 članova sa šireg područja bivše općine Donji Miholjac s ograncima u Šljivoševcima i Črnkovcima. Danas ih je 315 koji redovIto plaćaju članarinu i sudjeluju u različitim aktivnostima udruge, koja je prošle godine za svoje rezultate u radu nagrađena najvišim gradskim priznanjem Pečatom grada Donjeg Miholjca.

Za doprinos u radu Udruge na skupštini su uručene zahvalnice pojedincima i pravnim osobama te priznanja članovima za aktivno sudjelovanje u radu i promicanju vrijednosti udruge.

Skupštini je nazočio i Zamjenik gradonačelnika Tomislav Brusač koji je u ime Grada Donjeg Miholjca primio „POVELJU SURADNJE“ Sindikata umirovljenika Hrvatske iz Zagreba povodom 25. Obljetnice osnutka SUH-a kao posebno priznanje za promoviranje i konsolidaciju prijateljskih odnosa i obostrane suradnje u borbi za prava umirovljenik, kao i „ZAHVALNICU“ SUH-a Donji Miholjac u znak zahvale za suradnju i pomoć u radu i aktivnosti udruge.  

Skupštini je bio nazočan i Mato Obradović, predsjednik Županijskog povjerenstvaa SUH-a iz Osijeka, koji je govorio o povratu duga umirovljenicima i (ne)usklađivanju mirovina, zbog čega je Sindikat umirovljenika Hrvatske organizirao i nedavni prosvjed kao i gosti iz susjednih udruga Sindikata umirovljenika.