MIHOLJAČKO SIJELO 2017

U NAŠEM JE GRADU ODRŽANA 43. PO REDU SMOTRA FOLKLORA MIHOLJAČKO SIJELO

 

Grad Donji Miholjac je po 43. puta bio organizator smotre folklora Miholjačko sijelo koje je održano od 7. do 9. srpnja 2017. godine uz suorganizatore Turističku zajednicu grada Donjeg Miholjca i Osnovnu školu „August Harambašić“ Donji Miholjac te nositelja smotre KUD „Matija Gubec“ Donji Miholjac.

I ove je godine Miholjačko sijelo okupilo dvadesetak domaćih i stranih kulturno-umjetničkih društava koja su predstavila svoje nošnje, plesove i običaje, a čitav trodnevni program smotre bio je vrlo raznovrstan i bogat događanjima od čega izdvajamo nastupe KUD-ova, izložbu udruge LIKROB, 3. natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša, prezentaciju tradicionalnih zanata i običaja, promenadni koncert Gradske limene glazbe, mimohod konjanika te koncerte skupina Capuccino Light Band, BelAmi, Trio Professores, Negro i TS Fijaker.

Na inicijativu Turističke zajednice grada Donjeg Miholjca Organizacijski odbor Miholjačkoga sijela je jednoglasno odlučio da se ovogodišnja smotra folklora održi kraj kompleksa dvoraca Mailath – Prandau.

Svečano otvaranje smotre upriličeno je 9. srpnja 2017. godine, a Miholjačkome sijelu su uz mnogobrojne goste i uzvanike nazočili izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Domagoj Mikulić.

Pozdravivši mnogobrojne posjetitelje i goste, donjomiholjački gradonačelnik Goran Aladić osvrnuo se na Donji Miholjac kao grad bogate povijesti i tradicije koji je u prošlosti bio jedan od vodećih kulturnih centara Slavonije, a župan Ivan Anušić je otvarajući smotru rekao da je donjomiholjački dvorac najljepši u Republici Hrvatskoj te da očekuje da će upravo naš dvorac kroz određeno vrijeme biti prva turistička destinacija Osječko-baranjske županije.