ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA U POVODU DANA GRADA

Središnji dio proslave Dana grada Donjeg Miholjca i obilježavanje crkvenog goda Svetog Mihaela Arkanđela, zaštitnika Donjeg Miholjca, započeo je polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima te Svečanom sjednicom Gradskog vijeća koja je održana u Velikoj vijećnici dvorca Mailath. 

 

Pred mnogobrojnim uzvanicima iz političkog, kulturnog, glazbenog i gospodarskog života gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić osvrnuo se na bogatu povijest našega grada, početke školstva i bogatu tradiciju te se osvrnuo na niz nastavljenih i pokrenutih projekata u cilju razvoja grada. Naglasivši da sadašnja gradska uprava ima snagu, viziju i znanje za pokretanje grada, izrazio je nadu i uvjerenje da će u skoroj budućnosti u Donjem Miholjcu biti izgrađena nova zgrada Srednje škole s dvoranom kao ključni i najprioritetniji projekt za očuvanje života grada Donjeg Miholjca. Gradonačelnik je također pročitao čestitku u povodu Dana grada i dopis ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak koja je pozvala njega i njegov tim u Zagreb kako bi razgovarali oko rješavanja infrastrukturnih problema obrazovanja u našem gradu.

 

Nazočnima se prigodnim riječima obratio i izaslanik premijera Republike Hrvatske i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Domagoj Mikulić te dogradonačelnik grada Belišća Domagoj Varžić čestitavši Dan grada i izrazivši želju da će svi započeti projekti u našem gradu biti realizirani i da će Donji Miholjac kao i čitava naša županija zaustaviti iseljavanje ljudi i omogućiti građanima bolji i kvalitetniji život.

 

Svečana sjednica Gradskog vijeća bila je i prigoda da se zaslužnim pojedincima i organizacijama dodijele javna priznanja: Zlatna plaketa – Grb grada Donjeg Miholjca i Pečat grada. Grb grada uručen je prečasnom Stjepanu Maroslavcu, poduzeću „Vidam Trade“ d.o.o. i Poduzetničkom inkubatoru „Osvit“, a Pečat grada Rudolfu Kloiberu i  Meliti Greganić. Javne zahvalnice grada Donjeg Miholjca gradonačelnik je dodijelio dobrovoljnim davateljima krvi.

 

Svečanu sjednicu su svojim glazbenim nastupom obogatili i uljepšali učenici i učitelji pjevačkoga zbora i tamburaškoga orkestra Osnovne škole „August Harambašić“ Donji Miholjac.