POTPISAN UGOVOR O OBJEDINJENOM RAČUNU (CASH POOLING)

POTPISAN UGOVOR O OBJEDINJENOM RAČUNU (CASH POOLING)

Jučer (10. 1. 2018.) je potpisan Ugovor o objedinjenom vođenju računa (cash pooling) između grada D. Miholjca te općina Marijanci, Magadenovac, Viljevo i Podravska Moslavina s jedne strane i Privredne banke Zagreb s druge strane. Nakon višemjesečnih pregovora s bankama koje su bile spremne ponuditi ovakav način poslovanja, u izlučnim pregovorima najbolje uvjete je dala PBZ s kojom je Ugovor i potpisan.
Ovim Ugovorom JLS dobivaju benefite u platnom poslovanju koje se sastoje od: povoljnije pasivne kamate, povoljnije aktivne kamate, interne kamate, povoljnije naknade i provizije, lakše dobivanje sredstava za sufinanciranje projekata koji se financiraju iz fondova Europske unije.....
Ovime je nastavljen trend suradnje između grada D. Miholjca i općina Marijanci, Magadenovac, Viljevo i Podravska Moslavina na svim projektima od zajedničkog interesa. Procjenjuje se da će godišnja ušteda POOL-a na raznim bankarskim proizvodima biti oko 100.000 kuna.
Bitna stvar je da će u POOL ući i ostala gradska poduzeća te zainteresirana poduzeća s našeg područja za koja članovi POOL-a ocijene da udovoljavaju uvjetima za pristupanje POOL-u.