SVEČANO POTPISIVANJE UGOVORA

Grad Donji Miholjac dana 20.05.2019. godine u 18,00 sati u prostoru velike vijećnice organizirano je  svečano potpisivanje ugovora s predstavnicima udruga za dodjelu sredstava iz Programa javnih potreba u kulturi ( za Udruge u kulturi 200.000,00 hrk, za Kulturne manifestacije 130.000,00), Programa javnih potreba u zdravstvu i socijalnoj skrbi (60.000,00 hrk)  te udruga koje se bave ljudskim pravima, stvaralaštvom mladih, zaštite okoliša te udruga proistekle iz domovinskog rata  (70.000,00 hrk)

Putem Javnih natječaja i Javnih poziva, ukupno 32 udruge s područja Grada Donjeg Miholjca su sklopile Ugovor o dodjeli sredstava te dobile Rješenje o odobravanju sredstava za financiranje jednokratnih projekata i manifestacija.

 

Predstavnicima udruga obratio se zamjenik gradonačelnika gosp. Tomislav Brusač, te se istom prilikom zahvalio svim predstavnicima udrugama i pojedincima koji svojim volontiranjem i djelovanjem kroz udruge obogaćuju kulturni život Grada Donjeg Miholjca, razvijaju civilno društvo i aktivizam te omogućavaju građanima sudjelovanje u raznim aktivnostima sukladno njihovim interesima. Također je izrazio nadu da će odobrena sredstva poslužiti za ostvarivanje njihovih ciljeva te poželio puno uspjeha u daljnjem radu pozivajući sve predstavnike na još veću međusobnu suradnju prilikom organizacije raznih manifestacija i događanja te apliciranju na natječaje raznih ministarstava i EU fondova.