3. PRANDAU FESTIVAL - koncert Ane Žgur, klavir Dvorac Mailath, 17. rujna 2022. godine /subota/ u 20,00 sati

Nakon koncerta:

Predstavljanje stručnog eseja „Glazbena ostavština baruna Karla Hillepranda von Prandaua – muzikološka obrada autorskih djela“

 Andrea Rakitić, mag. musicol.

Na petom koncertu 3. PRANDAU FESTIVALA donjomiholjačkoj publici predstavit će se Ana Žgur, koncertna pijanistica, koja je kao bivša sumještanka svoju prvu glazbenu naobrazbu stjecala u Osnovnoj glazbenoj školi pri Osnovnoj školi „August Harambašić“ Donji Miholjac.

 

Srednju glazbenu školu nastavila je u GŠ Franje Kuhača u Osijeku te se zbog ratnih zbivanja početkom devedesetih preselila u Zagreb gdje je diplomirala klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đorđa Stanettija.

 

Zaposlena je kao profesor klavira u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Donedavno je radila na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao korepetitor na Odsjeku za gudačke instrumente. Istovremeno održava solističke recitale i surađuje s komornim sastavima. Stručno se usavršava kod DR.h.c. Arbo Valdme na seminarima u Estoniji, Njemačkoj i Hrvatskoj.

 

Na programu: Arvo Pärt, Ludwig van Beethoven, Zoran Šćekić, Enrique Granados

 

U drugom će dijelu programa muzikologinja Andrea Rakitić iz Osijeka publici predstaviti stručni esej pod nazivom „Glazbena ostavština baruna Karla Hillepranda von Prandaua – muzikološka obrada autorskih djela“ u kojem predstavlja rezultate istraživanja  autorskih djela baruna Karla Hillepranda von Prandaua, koja se čuvaju u  Muzeju Slavonija u Osijeku, u  okviru glazbene zbirke pod oznakom serije M-1.

 

Po prvi puta nakon tko zna koliko vremena publika će imati prilike čuti i jednu izvornu skladbu baruna Karla Hillepranda von Prandaua u izvedbi pijanistice Ane Žgur.

Uz predstavljane stručnog eseja bit će postavljena i prigodna izložba izvornih notnih zapisa, fotografija i tiskanih izdanja baruna Karla Hillepranda von Prandaua.

 

Glazba je radost, s veseljem Vas očekujemo!

 

 

Organizacijski odbor PRANDAU FESTIVALA