Predškolski odgoj

Dječji vrtić „Pinokio“

Prilaz stadionu 3 Donji Miholjac , nalazi se blizu osnovne škole „A.Harambašić“ i sportske dvorane. Vrtić u našem mjestu otvoren je 01.11.1959. Kako nije bilo namjenski izgrađenog objekta za obavljanje predškolske djelatnosti, vrtić je radio na različitim lokacijama i u teškim uvjetima.Od 1965 vrtić je u sastavu Osnovne škole „A.Harambašić“,te zajednički djeluju do 30.07.1991.god.,kad se odvaja od škole i postaje samostalna ustanova. Osnivač vrtića postaje grad Donji Miholjac.

01.10.1977.god. vrtić se seli u sadašnju zgradu koja je namjenski građena. U novom prostoru ima 5 soba dnevnog boravka,veliki hol,sanitarni čvor i kuhinja , te tri velike terase i veliko dvorište površine 4.539 m2.Zbog povećanog broja djece 1983/84. dvije terase se zatvaraju i preuređuju u sobe dnevnog boravka.

U sastavu dječjeg vrtića „Pinokio“ djeluju tri područna vrtića u Rakitovici, Črnkovcima i Marijancima.Djeca u vrtiću borave pet sati od 8 do 13 sat. To su mješovite skupine djece od 3 do 7 godina.

U vrtiću Donji Miholjac djeca su ,raspoređene u šest odgojnih skupina i u desetsatnom odgojno obrazovnom programu. Djeca su raspoređena u dvije jasličke skupine, mlađa skupina , srednja skupina , starija „B“ skupina i starija „A“ skupina . U vrtiću D.Miholjac ima 17 zaposlenih: ravnateljica, 9 odgojitelja, medicinska sestra, kuharica, pomoćna kuharica i pralja, 2 spremačice, domar i računovođa, te dva odgojitelja pripravnika volontera.

Pored redovnog odgojno obrazovnog programa djeci i roditeljima ponuđeni su i kraći programi: učenja stranog jezika ( engleski), folklor i gimnastika za djecu. Djeca i odgojitelji sudjeluju u svim značajnijim događanjima u gradu tokom cijele godine.

Program rada  verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a  redovito surađuju sa Agencijom za odgoj i obrazovanje i drugim institucijama koje su bitne da bi svojim korisnicima pružili što kvalitetniju uslugu. Vrtić redovito posjećuje nekoliko vanjskih suradnika (viša savjetnica, pedagog i dr.), također vrsnih stručnjaka u radu s djecom.

DJEČJI VRTIĆ PINOKIO
PRILAZ STADIONU 3
31540 DONJI MIHOLJAC

RAVNATELJICA: Jadranka Landup
TEL/FAX: 031 631-919

www.vrtic-pinokio.hr

e-mail: djecjivrticpinokio@gmail.com