ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

U petak 28. rujna 2018, godine povodom  Dana grada Donjeg Miholjca i crkvenog goda Župe svetog Mihaela arkanđela u velikoj vijećnici dvorca Mailath održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Na sjednici je kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora nazočio osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji je u svom obraćanju svim stanovnicima Donjeg Miholjca čestitao Dan njihova grada i poželio sretan blagdan, a prisutne  pozvao na nastavak suradnje i zajedničkog rada na dobrobit svih građana ovog grada i Osječko-baranjske županije. Kao izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara nazočio je savjetnik ministra Pavo Šašlin. Sjednici su također nazočili  brojni uzvanici, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina. U ime susjednih gradova i općina čestitke je uputio valpovački gradonačelnik Matko Šutalo.

U svom obraćanju gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić podsjetio je na učinjeno u posljednjih 15-ak mjeseci mandata, skori početak gradnje nove Srednje škole s dvoranom, napore za rast gospodarstva te aktualne i buduće projekte.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja Grada Donjeg Miholjca. Pečat Grada dobio je Darko Nikolić za doprinos razvoju kulture te Darko Balind za razvoj sporta. Zlatna plaketa Grb Grada Donjeg Miholjca uručena je Marici Vidaković za očuvanje samostalnih djelatnosti te gospodarskom domaćem i međunarodnom promicanju i razvoju grada Donjeg Miholjca te Tiskari i knjigovežnici Drawing Donji Miholjac za doprinos u gospodarskom i materijalnom razvoju grada.

Najviše priznanje, Plaketa Počasni građanin Donjeg Miholjca, dodijeljeno je Domagoju Vidi za ostvarene vrhunske sportske rezultate te iskazanu humanost i izniman doprinos u podizanju ugleda grada Donjeg Miholjca u zemlji i svijetu. U njegovo ime nagradu je primio njegov otac Rudika Vida.

Javne pohvalnice Miholjca uručene su Nikoli Bišćanu za osvojeno drugo mjesto na svjetskoj geografskoj olimpijadi, Tomislavu Dolančiću za postignute osobite rezultate u obrazovanju mladih, Silviju Ježiću za uspjehe u radu s mladim nogometašima, Rudolfu Štiksu za postignute uspjehe u radu s mladim hrvačima i Libertu Zvocaku za uspjehe u radu s mladim košarkašima. Javna zahvalnica dodijeljena je Branku Kiseljaku, za izraženu plemenitost i humanost dobrovoljnim davanjem krvi više od 100 puta.