PROJEKT "ZAŽELI" – POTPISANI UGOVORI O RADU S 40 ŽENA

Dana 29.08.2018. godine, u velikoj vijećnici dvorca Mailath u Donjem Miholjcu, upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o radu s 40 žena u provedbi projekta Zaželi – program zapošljavanja žena  po nazivom „Žene zajedno – za bolju budućnost naše zajednice“ koje će biti zaposlene na rok od 24 mjeseca. Osim 40 žena na projektu je zaposleno i 6 administratora i koordinatora projekta.

Cilj ovoga projekta je omogućiti zapošljavanje žena ranjivih skupina s ciljem unaprjeđenja radnog potencijala teže zapošljivih žena te povećanja socijalne uključenosti i kvalitete života krajnjih korisnika.

Vrijednost projekta je 5.922.992,00 kuna, a trajanje čitavog projekta je 30 mjeseci.

Provedbom projekta novozaposlene žene će pružiti podršku i pomoć u kući za 160 korisnika, a riječ je o starijim osobama, osobama s invaliditetom te bolesnim i nemoćnim osobama. Ciljanoj će se skupini nezaposlenih žena omogućiti i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje kako bi stekle znanja i vještine kojima će biti konkurentnije na tržištu rada. Za svakodnevne aktivnosti u pružanju pomoći svakoj ženi je nabavljeni bicikl.

Nositelj projekta je Grad Donji Miholjac, a partneri na projektu su Općina Magadenovac, Općina Marijanci, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Donji Miholjac, DUGA Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti i Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac. Projekt je apliciran uz tehničku podršku MPC-a Lokalne razvojne agencije.